Тайландските власти се договориха да позволят на чужденците, които са ваксинирани

...
Тайландските власти се договориха да позволят на чужденците, които са ваксинирани
Коментари Харесай

Остров Пукет без карантина за ваксинирани туристи

Тайландските управляващи се договориха да разрешат на чужденците, които са имунизирани против ковид, да пътуват до най-големия им туристически остров Пукет, без да се подлагат на карантина.

Съобщено бе също, че са поръчани още пет милиона дози от препарата на AstraZeneca, съобщи Ройтерс. За една година броят на идващите в Тайланд туристи внезапно спадна и страната, която доста разчита на туризма, бърза да обезпечи ваксини за популацията си и да отвори страната за чужденците посредством пилотен план за имунизационни паспорти.

" Ако можем да имунизираме 50-60 на 100 от популацията, можем без риск да отворим страната и да задвижим стопанската система и туризма ", сподели висшият здравен чиновник Киатифум Вонграйджит.

Очаква се, че имунизационната акция в Тайланд ще стартира с цялостна мощ през юни. Целта е до края на годината да бъде имунизирано половината от популацията.

В Тайланд до момента имаше строги правила, ограничаващи влизането в страната, в това число наложителна карантина. От юли се планува остров Пукет да стартира да приема непосредствено имунизирани туристи, за които към този момент няма да се желае карантина.

Предполага се, че до тогава ще бъдат имунизирани 70 на 100 от жителите му. От април карантината, която се кара в хотели, ще бъде понижена двойно - на седем дни за изцяло имунизираните гости. Това ще важи за Пукет, Патая, Кох Самуи и други туристически дестинации. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР